P.R.A.M

Verificarile PRAM reprezinta verificarea prizelor de impamantare si paratrasnetelor si are ca scop:
• Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru;
• Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice;
• Verificare continuitatii nulului de protectie.
Alegeti firma Electro Cos Erv si beneficiati de calitatea lucrului bine facut. Noi va garantam siguranta si eficientizam functionarea indelungata a prizelor dumneavoastra. Verificarea la timp a acestor prize de impamantare si paratrasnetelor va scutesc de stres si elimina toate problemele care ar putea aparea din cauzei functionarii deficitare a acestora. Descoperirea la timp a oricarei mici probleme inseamna ca sunteti feriti de orice evenimente neplacute. Noi va asiguram protectie si confort si va suntem mereu alaturi.
Conform art. 39 (9.f) din Legea Securitatii si Sanatatii in Munca (legea 319/2006), constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru nerespectarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca privind prevenirea accidentelor prin electrocutare la executarea, exploatarea, intretinerea si repararea instalatiilor si a echipamentelor electrice, precum si pentru prevenirea efectelor electricitatii statice si ale descarcarilor atmosferice.

Verificarea si masurarea se efectueaza conform HG 1146/2006 Anexa 1 pct. 3.3.16.2. (“Instalatiile sau echipamentele de munca electrice trebuie sa fie verificate la receptie, inainte de punerea in functiune si apoi periodic in exploatare, precum si dupa fiecare reparatie sau modificare, fiind interzisa punerea sub tensiune a instalatiei, utilajului sau echipamentului care nu a corespuns la una dintre aceste verificari”).
De asemenea, HG 1.146 / 2006 specifica urmatoarele: 3.3.18. Mijloacele si echipamentele electrice de protectie trebuie sa fie verificate, in conformitate cu prevederile reglementarilor si regulilor tehnice aplicabile, inainte de utilizare, la punerea in functiune, dupa reparatii sau modificari si apoi periodic (in exploatare).

Electrician Non Stop Bucuresti

Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice

Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata deoarece prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie.
Verificarile periodice PRAM pot constitui obiective de control ale institutiilor abilitate ale statului in cadrul firmei dumneavoastra, cum ar fi : *Inspectoratul Teritorial de Munca.
*Protectia Consumatorului
*Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcarea excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune sau imbatrinirea izolatiilor.
In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic.
Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.
In urma verificarii PRAM se intocmeste un Raport de verificare/ incercare care cuprinde:
• Conditiile de masurare;
• Tipul aparatului;
• Executantul si locul masurarii.
In cazul in care valorile masurate nu corespund normelor, instalatia prezinta pericol de electrocutare, iar paratrasnetul nu mai prezinta siguranta impotriva incendierii in caz de trasnet. Pentru evitarea acestor evenimente nedorite, putem remedia rapid problemele si executam reverificare PRAM pentru
Executia lucrarilor se efectueaza in baza unui contract de prestari servicii.